Πορτοκάλια
Είναι γνωστό ότι τα δέντρα εσπεριδοειδών ευδοκιμούν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές της χώρας. Μια νόστιμη και υγιεινή οικογένεια φρούτων, γνωστή στους Έλληνες της αρχαιότητας, όπως ο μύθος των “Εσπερίδων”, συμβολίζει την επιθυμία των Ελλήνων να κερδίσουν αυτά τα νόστιμα και ζουμερά φρούτα. Σήμερα, η καλλιέργεια εσπεριδοειδών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και είναι επίσης ένα όλο και πιο δημοφιλές προϊόν εξαγωγής.
Το πιο χαρακτηριστικό των εσπεριδοειδών προέρχεται από το δέντρο που αναφέρεται επιστημονικά ως Citrus sinensis. Ένας καρπός με πολύ υψηλή θρεπτική αξία, λόγω του πλούτου του σε βιταμίνη C και Α, τα πορτοκάλια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής. Υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιού. Ακολουθούν οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες στην Ελλάδα μαζί με τις περιόδους διαθεσιμότητάς τους εντός του έτους:
- NAVALINES- Οκτώβριος έως Δεκέμβριος
- MERLIN- Ιανουάριος-Μάιος
- VALENCIA- από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο
Διαδικασία παραγωγής
Η συγκομιδή των προϊόντων διεξάγεται από έμπειρα μέλη του προσωπικού μας, επειδή θεωρούμε ότι η συγκομιδή είναι βασικός παράγοντας σε ολόκληρη τη διαδικασία, εξίσου σημαντική με την αναπτυσσόμενη διαδικασία, για την εξασφάλιση της τελικής ποιότητας του προϊόντος. Η συγκομιδή γίνεται πάντοτε αφού τα σάκχαρα (brix) έχουν μετρηθεί και γίνει δεκτά από τους ειδικούς μας και φυσικά μετά από τις διάφορες παρεμβάσεις που ελήφθησαν για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των φυτών αφού ελέγχθηκαν από τους υγειονομικούς επιθεωρητές. Η συγκομιδή πραγματοποιείται με ειδικά εργαλεία, τα οποία απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε πλαστικά δοχεία και μεταφέρεται από τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το εργατικό μας δυναμικό αποτελείται από εκπαιδευμένους ανθρώπους που εργάζονται υπό τη συνεχή εποπτεία του υπεύθυνου παραγωγής και του ελεγκτή ποιότητας. Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα μας, τα σταφύλια συσκευάζονται σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις κάθε πελάτη.
Είναι γνωστό ότι τα δέντρα εσπεριδοειδών ευδοκιμούν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές της χώρας. Μια νόστιμη και υγιεινή οικογένεια φρούτων, γνωστή στους Έλληνες της αρχαιότητας, όπως ο μύθος των “Εσπερίδων”, συμβολίζει την επιθυμία των Ελλήνων να κερδίσουν αυτά τα νόστιμα και ζουμερά φρούτα. Σήμερα, η καλλιέργεια εσπεριδοειδών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και είναι επίσης ένα όλο και πιο δημοφιλές προϊόν εξαγωγής.
Το πιο χαρακτηριστικό των εσπεριδοειδών προέρχεται από το δέντρο που αναφέρεται επιστημονικά ως Citrus sinensis. Ένας καρπός με πολύ υψηλή θρεπτική αξία, λόγω του πλούτου του σε βιταμίνη C και Α, τα πορτοκάλια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής. Υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιού. Ακολουθούν οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες στην Ελλάδα μαζί με τις περιόδους διαθεσιμότητάς τους εντός του έτους:
- NAVALINES- Οκτώβριος έως Δεκέμβριος
- MERLIN- Ιανουάριος-Μάιος
- VALENCIA- από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο
Εποχικότητα
Jan | Feb | Mar | Apr | May | Jun | Jul | Aug | Sep | Oct | Nov | Dec | Exportable |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Jan | Feb | Mar | Apr | May | Jun | Jul |
---|---|---|---|---|---|---|
Aug | Sep | Oct | Nov | Dec | Exportable |
---|---|---|---|---|---|
Περισσότερα προϊόντα